Slagerij Corianne van der Linden

Slagerij Corianne van der Linden

ons vlees

De oorsprong van het vlees is erg belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteit op het bord. 

Natuurlijk is ook de bereiding van groot belang voor een smakelijk gerecht. Wij vertellen graag met passie bij jouw aankoop hoe het product het lekkerst bereid kan worden. Wij kunnen eventueel de juiste kruiden en sauzen die wij in de winkel aanbieden erbij adviseren. Vraag ons team in de winkel voor bereidingstips en menusuggesties.

WORSTMAKERIJ Neem contact op




duroc d'olives varkensvlees


Een ras apart

De uitstekende kwaliteit van het Duroc d’Olives vlees  is te danken aan de combinatie van twee karakterdieren: een witte landraszeug en een bruinrode Duroc beer. Duroc varkens hebben meer intramusculair vet en donkerder, malser vlees met extra smaak. Het resultaat is een lichtbruinrode kruising die voor heerlijk, mals en sappig vlees zorgt.

Speciale voeding met olijfolie

Door de constante voeding kan de kwaliteit van het vlees gegarandeerd worden. De samenstelling met olijfolie, pure granen en eiwtitten is speciaal ontwikkeld voor de dieren. Door de olijfolie in het voer van de Duroc D'Olives varkens wordt de smaak nog voller en het vlees nog malser.

Het varkensvet heeft een gelijkaardige vetzuursamenstelling, dit draagt bij aan het vermijden van hart- en vaatziekten.

durocdolives.com




dry-aged rundvlees

De smaak die vroeger zo gewoon was is nu terug

Persbericht de toren

Slager Daan van der Linden in Brakel heeft weer een nieuwtje bedacht. Hij laat namelijk gemarmerde entrecote en cóte de boeuf van verbeterde roodbonte koeien 6 weken rijpen in een droogcel. “Hierdoor wordt het vlees gefermenteerd waardoor een malsheid en smaak ontstaat, die men vroeger gewend was van rundvlees”, verklaart Daan. “We brengen hiermee een product, dat zich onderscheidt van het grootwinkelbedrijf en vooral een product dat zonder E-nummer t.b.v. de houdbaarheid door ons ‘op de markt’ wordt gebracht. Want drogen is rijpen, terwijl vocht besmetting van het vlees kan veroorzaken”.

Daan kwam op het idee door een uitspraak van een topkok die beweerde dat het beste vlees uit Zuid-Amerika komt. “Dat laat ik me natuurlijk niet zeggen, dus lever ik nu het bewijs dat vlees van topkwaliteit nog altijd uit ons eigen landje komt. En zonder al die vliegkilometers om dat rundvlees hier te krijgen. Het liefst zou ik in de winkel een etalage laten maken, waar de klanten het rijpingsproces kunnen volgen, maar dat is nog toekomstmuziek”.

​​​​​​​




Het allerbeste lamsvlees

Een uitgesproken smaak

Een helderrode kleur

Mocht u nou een gerecht willen bereiden met écht speciale ingredienten, dan mag een stukje vers lamsvlees niet ontbreken. De smaak is niet te vergelijken met andere soorten vlees, door de fantastische malsheid en smaak. 

Vanuit onze diepvries bieden wij onder andere: lamskotelet, lamsbout en lamsgehakt. Bent u benieuwd wat de beste manier is voor het bereiden van dit speciale vlees?Vraag dan bij ons in de winkel naar bereidingstips, wij helpen u graag.




Kwaliteit Kippenvlees

Gangbaar en rijk van smaak


Geschikt voor ieder gerecht


Bij ons in de slagerij kan u terecht voor een grote variatie aan kipproducten. Zo hebben wij ambachtelijke kipgehakt, kiprookworst en zelfs verse kipworst. Rijk van smaak en heel gangbaar. Ook klassieke kipproducten zoals kippendijen, bouten, vleugels en filet zijn bij ons te krijgen.